Landelijke actie dag 2 september 2023

Laat er meer aandacht komen voor het cytomegalovirus (CMV) zodat er meer onderzoek naar gedaan kan worden. We hopen dat we in de toekomst (ongeboren) kinderen kunnen gaan beschermen tegen dit virus. Voor onderzoek is er geld nodig en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Op 2 september 2023 vind er daarom een landelijke actie dag plaats want het is van groot beland dat we hier met zijn alle bewust van worden dat dit virus leeft onder ons. Het virus dat zoveel onschuldige kindjes verschrikkelijk kan beschadigen.

Verschillende inzamelacties zijn al in gang of staan nog op de planning:
- Zo zal Nicky samen met andere 12uur lang crossfitten om geld op te halen voor de stichting. 
Dit zal hij doen op de landelijke actie dag op 2 september. Met dank aan https://crossfitbluelabel.nl/  
Iedereen is welkom want dit beloofd een toffe dag te worden! Zie https://fb.me/e/1kreh9Nha
- Anne heeft een crowdfunding gestart door haar persoonlijke verhaal te delen op social media, ze heeft een zoontje van 10 maanden jong en hij is verschrikkelijk getroffen door dit virus. Zie https://www.stichtingcmv.nl/Acties/aangeboren-cmv
- Milou verkoopt armbandjes en ringen die ze al een jaar zelf maakt. Deze verkoopt ze al die tijd al voor €1,50 echter doneert ze nu 3 maanden lang, van ieder verkocht armbandje €1,- aan de stichting om meer bekendheid te geven aan CMV! Super tof Milou dankjewel! Ook jij kan dit bestellen, zie https://www.facebook.com/linda.vervoort.5 en stuur Linda een berichtje
- Lisanne is druk bezig (geweest) met zelf sleutelhangers te maken en verkoopt ze voor €2,- per stuk, de opbrengt gaat geheel na de stichting. Al meer dan 100 stuks heeft ze er al verkocht. Wil je er ook graag 1? zie https://www.facebook.com/anne.vanderzanden.9/ en stuur Ilona een berichtje.
- Petri Weerts heeft een collecte bus neergezet bij MSD, super tof dankjewel!Heb je nou zelf ook een idee om geld op te halen voor de stichting of op een andere manier CMV meer bekendheid te gaan geven? Heel erg graag!! Start bijvoorbeeld je eigen crowdfunding, kom in beweging, zoek sponsors, adverteer, schrijf nieuwszenders aan en zorg er samen met ons voor dat dit de bekendheid krijgt die het nodig heeft want niemand zou dit mee moeten maken.

CMV is namelijk het meest voorkomende virus dat onder ons leeft, wist je dat 7 op de 10 mensen CMV bij zich draagt en er niks is om je daarvoor te beschermen? Helaas worden er daarom elk jaar in Nederland 1000 kinderen geboren met aangeboren CMV dat is ongeveer 1 op de 250 kinderen. Dat is bizar veel dus hopelijk wordt dit virus eindelijk gezien! 

Samen stoppen we CMV!

Heb je nou meer informatie nodig of hulp om zelf iets te organiseren?
Stuur een mailtje naar anne_zanden@hotmail.com en ze komt graag met je in contact.