Ouderdag 2017 Vragen

Dit zijn de reeds binnen gekomen vragen voor de ouderdag op 30 april 2017 in Noordwijkerhout.

Vraag 1
Mijn dochter loopt van kleins af aan al met haar gehoor te rommelen, ze heeft vaak ooronstekingen gehad en buisjes. Nu heeft ze gelukkig qua spraak niet veel misgelopen en is dat goed, wel hebben we elke 3 mnd een afspraak bij de KNO arts voor controle en gehoortest. Is dit kenmerkend voor kinderen met congenitale CMV infectie?
 
Vraag 2
Wij zijn oa de ouders van ons Ciske. Onze jongste, 3 jaar oud met cCMV. We hopen aan de hand van deze dag meer informatie te krijgen, vooral op het gebied van evenwichtsstoornissen. Daarnaast lopen we vooral tegen onwetendheid aan van diverse artsen en specialisten in onze regio. Wellicht krijgen we tools of ideeën om hier verandering in aan te kunnen brengen.
 
Vraag 3​​​​​

1) Betreft een eerdere symptomatische congenitale CMV-infectie (geboorte 1e kindje) in Nederland een medische indicatie (indien de zwangere dat wenst) tot een keizersnede? (Dit ter voorkoming een eventuele verworven CMV-infectie i.v.m. lichaamsvocht/besmetting.)
2) Hoe bepaalt men indien een congenitale CMV-infectie is vastgesteld of het kind in aanmerking komt voor een behandeling met antivirale medicatie?