Nationale CMV dag in LUMC voor ouders & professionals

30 april 2017 vindt de internationale ouderdag plaats in Noordwijkerhout, tijdens het wereldwijde CMV congres.

 

Zaterdag 13 februari 2016 was de tweede congenitale CMV Ouderdag, georganiseerd vanuit het CMV onderzoeksteam van het LUMC en de Stichting CMV. Met een opkomst van 50 ouders en grootouders was de dag druk bezocht. 

Congenitale cytomegalovirus (CMV) infectie is de meest voorkomende congenitale infectie wereldwijd en een belangrijke oorzaak van gehoorverlies en van cognitieve en motorische ontwikkelingsachterstand. Door de afdeling Medische Microbiologie van het LUMC wordt veel landelijk onderzoek uitgevoerd naar congenitale CMV en zijn er in de afgelopen jaren bijna tweehonderd kinderen gediagnosticeerd.

 

Presentaties onderzoek en zorg                                                                                                                                                                             

Tijdens de ouderdag presenteerde dr. Ann Vossen de stand van zaken op het gebied van onderzoek en klinische zorg aangaande  congenitale CMV in Nederland. En dr. ir. Wim Soede toonde de praktische zaken aangaande gehoorverlies, hoor apparatuur en cochleaire implantaten. Drs. Marjolein Korndewal toonde de resultaten van haar landelijke studie naar lange termijn gevolgen van congenitale CMV.

 

Stichting  CMV 

Ook de Stichting CMV, opgericht door ouders van kinderen met congenitale CMV, presenteerde zich op de Ouderdag. Deze stichting heeft tot doel steun en informatie te bieden aan ouders en betrokkenen.

 

Meer gedetailleerde informatie over deze dag is de vinden op www.lumc.nl